وزارت مهاجرت و پناهندگی کانادا در پاسخ به بیبیسی فارسی درباره اخراج سلمان سامانی از این کشور گفت که او به دلیل «نقض حقوق بشر یا حقوق بینالملل» و به استناد «بخش ۳۵ قانون، بندهای۱و ب» حکم اخراج گرفته است.
در پاسخ این وزارت آمده است که پروندههای درحال بررسی در این نهاد و یا اداره حمایت از پناهجویان، محرمانه هستند و وزارت مهاجرت و پناهندگی کانادا نمیتواند وجود یک پرونده پناهندگی خاص را تایید و یا رد کند.
در ادامه پاسخ وزارت مهاجرت و پناهندگی کانادا به بیبیسی فارسی، آمده است که آقای سامانی به این دلیل اخراج شد که مشخص شد که او از مقامات ارشد دولتی است که شامل موارد «بخش ۳۵ قانون، بندهای۱و ب» می باشد.
وزارت مهاجرت کانادا دراین باره نوشته است وقتی مشخص شد که شخصی طبق «بخش ۳۵ قانون بندهای۱و ب» مجاز نیست، حائز شرایط درخواست پناهندگی نخواهد بود
بر اساس این پاسخ درخواست اقامت فردی که در نقض حقوق بشر یا حقوق بینالملل نقش داشته در کانادا قابل پذیرش نیست و مقام ارشد دولتی که «در تروریسم، نقض سیستماتیک یا فاحش حقوق بشر، نسل کشی، جنایت جنگی یا جنایت علیه بشریت» نقش داشته باشد، باید اخراج شود
بیبیسی فارسی پیشتر دریافته بود که انجمن خانوادههای دادخواه آبان ۹۸ طی دادخواستی رسمی، از وزارت دادگستری فدرال کانادا خواسته بودند «سلمان سامانی به جای اخراج بازداشت شود تا به اتهامات او درباره سرکوب اعتراضات آبان ۹۸» رسیدگی شود.
وزارت مهاجرت و پناهندگی کانادا در پاسخ به بیبیسی گفت از این دادخواست بیاطلاع است و به دست آنها نرسیده است.
بیبیسی فارسی پیشتر از وزارت امور خارجه کانادا نیز درباره دادخواست انجمن خانوادههای دادخواه آبان ۹۸ پرسیده بود و آنها نیز اظهار بیاطلاعی کردند.
با این وجود، سوران منصورنیا از اعضای انجمن خانوادههای دادخواه آبان ۹۸، در حساب کاربری خود در ایکس (توییتر سابق) نوشته است که «در ماه فوریه ۲۰۲۴این دادخواست به وزارت دادگستری و خارجه کانادا ارسال شده است» و «نسخە کاغذی آن بە میز ایران در وزارت خارجه تحویل داده شد.»
دادگاه مهاجرت کانادا چهارشنبه اول فروردین ۱۴۰۳ حکم اخراج سلمان سامانی را صادر کرد و او بعد از مجید ایرانمنش، مدیر کل پیشین پشتیبانی و فنآوری اطلاعات نهاد ریاست جمهوری، دومین مقام ارشد حکومت ایران است که از کانادا اخراج میشود.
سلمان سامانی با ویزای توریستی که در آنکارا برای او صادر شده به کانادا سفر کرد. بر اساس گزارشی که رسانه کانادایی گلوبال نیوز منتشر کرد، از آقای سامانی در بدو ورود به کانادا درباره سوابقش در حکومت ایران سوال شده بود.
سلمان سامانی در جلسه ۱۹ بهمنماه کمیسیون مهاجرت و پناهندگی کانادا، تایید کرد که زیر نظر عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر سابق کشور در دولت روحانی فعالیت میکرده است اما «نمیدانسته رئیسش (عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور) به پلیس و نیروهای امنیتی دستور داده در جریان اعتراضات آبان ۹۸، معترضان را بکشد.»
با این حال به نظر اداره مهاجرت کانادا سلمان سامانی به عنوان سخنگوی وقت وزارت کشور، «میتوانست بهعنوان مجرای تبلیغات دولتی، مسئول انتشار اطلاعاتی مطابق با روایت حکومت و سرکوب هرگونه دیدگاه مخالف» باشد.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.