Donnerstag, 4. April 2024

عفو بین‌الملل: در سال گذشته ۸۵۳ نفر در ایران اعدام شدند

 

عفو‌‌ بین‌الملل می‌گوید احکام اعدام پس از اعتراضات سراسری در ایران اوج بی‌سابقه‌‌ای گرفته و تنها در سال ۲۰۲۳ میلادی ۸۵۳ نفر در این کشور اعدام شدند. این سازمان از جامعه جهانی و دولت آلمان خواست حکومت ایران را پاسخگو کنند

سازمان عفو بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود نوشت، تنها در سال گذشته میلادی ۸۵۳ نفر در ایران اعدام شده‌اند. این آمار ۴۸ درصد بیش‌تر از سال ۲۰۲۲ است.

درخواست صدها فعال مدنی برای آزادی کنشگران حقوق زنان در گیلان

 

بیش از ۳۵۰ کنشگر مدنی و فعال حقوق زنان در بیانیه‌ای خواستار آزادی بی‌قید و شرط ۱۱ کنشگر حقوق زنان در استان گیلان شدند.

این فعالان مدنی در این بیانیه همچنین خواستار لغو همه احکام صادره و فشار علیه این کنشگران شدند.

شورای امنیت حمله به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم نکرد

 

ایالات متحده، بریتانیا و فرانسه روز چهارشنبه با بیانیه پیشنهادی روسیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد که حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کرده است، مخالفت کردند.

مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر و کمیته حقیقت‌یاب در امور ایران تمدید شد

 

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مستقر در ژنو روز پنج‌شنبه، ۱۶ فروردین، مأموریت گزارشگر ویژه خود در امور ایران را تمدید کرد.

این شورا در پنجاه و پنجمین نشست خود همچنین با تمدید مأموریت کمیته حقیقت‌یاب این سازمان در خصوص سرکوب معترضان در جنبش «زن، زندگی، آزادی» موافقت کرد.

Mittwoch, 3. April 2024

هشتمین ماه بازداشت و بلاتکلیفی ماشاالله کرمی از اعضای خانواده‌های دادخواه در زندان مرکزی کرج

 

ماشاالله کرمی پدر محمدمهدی (کومار) کرمی از جانباختگان جنبش ژن، ژیان، ئازادی، مدت ٧ ماه و ١۵ روز اخیر را در بازداشت سپری کرده است. این پدر دادخواه با چهار عنوان اتهامی در دو دادگاه انقلاب و کیفری در معرض تحمیل احکام سنگین قرار دارد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، ماشاالله کرمی، عضو خانواده‌های دادخواه و پدر محمد مهدی کرمی (کومار)، ٢٢۵ روز گذشته را در بازداشت سپری کرده و از نظر روانی تحت فشار شدید است.

گزارشی از آخرین وضعیت اردشیر فناییان، شهروند بهائی در زندان سمنان

 

اردشیر فناییان، شهروند بهائی دوران محکومیت خود را در زندان سمنان سپری میکند. این شهروند بهائی پیشتر به تحمل شش سال حبس محکوم شده بود.

، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، اردشیر فناییان، در حال تحمل دوران محکومیت خود در زندان سمنان است.

یک منبع نزدیک به خانواده این شهروند ضمن تایید این موضوع به هرانا گفت: “اردشیر فناییان از ابتدای حبس تاکنون به صورت مجزا از دیگر زندانیان نگهداری میشود و مسئولان زندان شرایط سلول انفرادی را برای وی فراهم کرده اند. وی در تاریخ بیست و یکم اسفند سال گذشته به مدت پنج روز به مرخصی اعزام شد و با پایان ایام مرخصی به زندان بازگشت.”

اردشیر فناییان در تاریخ ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۹۸ توسط مامورین اداره اطلاعات و با ارائه حکم قضایی بازداشت و پس از ۷۵ روز با تودیع قرار آزاد شد.

Dienstag, 2. April 2024

اجرای حکم اعدام دست‌کم ۱۸ زندانی در زندان‌های ایران در ماه مارس ۲۰۲۴

 

طی ماه گذشته میلادی دست‌کم حکم اعدام ۱۸ زندانی در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران به اجرا در آمده است. این آمار نسبت به ماه گذشته که ۱۰ زندانی اعدام شده بودند، ۸ مورد معادل ۸۰٪ افزایش داشته است.

هه‌نگاو بر این باور است که به دلیل آغاز ماه رمضان در این ماه سرعت اجرای احکام اعدام‌ها کمتر شده و احتمال سرعت گرفتن دوباره اجرای احکام اعدام پس ماه رمضان بالقوه است.

در سه ماه گذشته "۹۱ فعال رسانه‌ای ایران تحت تعقیب بوده‌اند"

 

سازمان "دفاع از جریان آزاد اطلاعات" در گزارش سه‌ماهه اول ۲۰۲۴ نقض حقوق رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران ایران می‌نویسد که جمهوری اسلامی دست‌کم ۹۱ روزنامه‌نگار، فعال رسانه‌ای و رسانه را تحت پیگرد قضایی و امنیتی قرار داده است.

سازمان "دفاع از جریان آزاد اطلاعات" گزارشی تحلیلی-آماری از موارد نقض حقوق رسانه‌ها، روزنامه‌نگاران و شهروندخبرنگاران برای سه‌ماهه اول ۲۰۲۴ ارائه داده است. این گزارش در بازه زمانی اول ژانویه۲۰۲۴ تا ۳۱مارس۲۰۲۴ (۱۱دی۱۴۰۲ تا ۱۲فرودین۱۴۰۳) را دربر می‌گیرد.

Montag, 1. April 2024

نوکیشان مسیحی و بزرگداشت مخفیانه عید پاک در ایران

 

تینا (نام مستعار) بر میز اتاق نشیمن خانه خود شمع و شمعک، تخم مرغ رنگی و یک صلیب چوبی گذاشته است. این روش او برای بزرگداشت عید پاک است. تینا و همسرش سال‌ها پیش مسیحی شدند که بر اساس قوانین اسلامی فعلی در ایران، ممنوع است. بازداشت خطری است که ممکن است هر لحظه برایشان اتفاق بیفتد.

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران چند مذهب را به رسمیت می‌شناسد. ارمنی‌ها و آسوری‌ها می‌توانند فرائض مذهبی خود را بجا آورند اما مجاز نیستند دین‌شان را برای سایر شهروندان تبلیغ کنند.