هیج باری همراهش نداشت، نه خلافی کرده بود نه چیزی، بدون هیچ اخطاری به او تیراندازی کردند و گلوله به قلب و ریهاش برخورد کرد. بدهکار بود و از روی ناچاری برای کولبری به مرز رفت. یک پسر چهار ماهه دارد و برای لقمهای نان رفته بود، ولی به نا حق کشته شد. همه ما سربازی رفتیم، میدانیم باید اول هشدار بدهی، بعد هوایی و بعد به پا شلیک کنی، نه اینکه مستقیم به قلب و ریه بزنی، کولبر است، جنایتکار که نیست...»
این روایت یکی از نزدیکان سوران عبدی، کولبر ۲۲ ساله اهل بانه است که در گفتوگو با بیبیسی فارسی روایت کرده است.
سوران عبدی دومین کولبری است که بعد از پیمان احمدی، طی تنها یک هفتهای که از آغاز ۱۴۰۳ گذشته، بر اثر تیراندازی نیروهای مرزبانی کشته شد
یکی از نزدیکان سوران عبدی به بیبیسی فارسی گفت او در حالی که به شدت زخمی شده بود و خونریزی شدیدی داشت به بیمارستان منتقل شد: «حتی دوستان سوران که همراهش بودند بازداشت کردند و نگذاشتند با او به بیمارستان بروند.»
بر اساس تصاویر و ویدیوهایی که به دست بیبیسی فارسی رسیده، یک گلوله به قلب و یک گلوله هم از پشت به ریه سوران عبدی اصابت کرده است.
به گفته یکی از نزدیکان سوران عبدی، او عاشق بازیگری بود، اما به دلیل فقر هیچگاه نتوانست به صورت جدی این حرفه را دنبال کند.
سوران عبدی سال ۱۳۹۲ در فیلم «بدرود آنالوگ» به کارگردانی هیوا امیننژاد بازی کرده بود
هیوا امیننژاد، کارگردان فیلم بدرود آنالوگ در اینستاگرام نوشته سوران عبدی کودکی خوش سیما و باهوش بود که در اولین تست برای نقش «دیاکو» انتخاب شد: «چنان شوک شدهام که نمیدانم از کدام خاطرهاش بنویسم، اما مطمئنم چنین مرگی حق این جوان پرانرژی و رعنا نبود...»
سوران خاطری، یکی دیگر از عوامل سازنده فیلم بدورد آنالوگ نوشته: «او عاشق بازیگری بود و دوست داشت زمانی بازیگر حرفهای شود. اما همانند هزاران تن دیگر در مناطق مرزی برای امرار معاش به کولبری روی می آورد.»
این فیلم پیشتر جایزه بهترین فیلم کُردی فستیوال فیلم دهوک در اقلیم کُردستان و «انار طلایی» فستیوال استرالیا را به دست آورده بود.
اما روایت سوران عبدی تنها مورد از جان باختن کولبران در بهار کردستان که همچنان سرمای زمستان بر تن آن مانده، نیست
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.