Samstag, 23. März 2024

سال ۱۴۰۲ "دست‌کم ۲۷ روزنامه‌نگار در ایران بازداشت شده‌اند"

 

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در گزارش سالانه خود مربوط به ۱۴۰۲ محدودیت‌ها علیه رسانه‌ها و سرکوب روزنامه‌نگاران در ایران را بررسی کرد. در این سال ده‌ها روزنامه‌نگار بازداشت، محکوم به زندان و از کار اخراج شده‌اند.

بخش فارسی فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران گزارش سالانه وضعیت سرکوب و فشار بر روزنامه‌نگاران در ایران در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد.

این گزارش تصریح می‌کند که فعالیت روزنامه‌نگاری در ایران از ابتدای کار پر خطر بوده و همواره از جانب حاکمیت با سوءظن و سخت‌گیری مواجه بوده است. از این رو فشار بر رسانه‌ها در ایران امر جدیدی نیست و در همه سال‌های گذشته وجود داشته و با فراز و فرود باعث ناامنی شغلی و حرفه‌ای روزنامه‌نگاران و تعطیلی بسیاری از مطبوعات و بیکاری، مهاجرت، بازداشت و زندان برای آنان شده است

این نهاد مدافع حقوق صنفی روزنامه‌نگاران از احضار و بازداشت، توقیف و تعطیلی نشریات، محکومیت‌های سنگین و مهاجرت اجباری بسیاری از روزنامه‌نگاران یا اجبار به ترک شغل در طول یک سال در ایران خبر می‌دهد.

این گزارش با ذکر نام خبرنگاران و رسانه‌ای که برای آن کار می‌کردند، می‌نویسد، از ابتدای سال ۱۴۰۲ در ایران حدود ۲۷ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای بازداشت شده‌اند. برخی از آنها با محکومیت‌های سنگین روبرو شده‌اند، عده‌ای با قید وثیقه آزاد شدند و پرونده برخی از آن‌ها به رغم عفو حکومتی، بار دیگر به جریان افتاد و همچنان در زندان به سر می‌برند.

در میان آن‌ها همچنین نام شماری از مدیران مسئول و کارکنان رسانه‌ای نیز به چشم می‌خورد که در سال گذشته بازداشت شده‌اند.

محکومیت علیه روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه‌ای

گزارش همچنین با ذکر نام می‌افزاید، بر اساس احکام صادره از سوی دادگاه‌های جمهوری اسلامی بیش از ۲۱ روزنامه‌نگار با اتهاماتی به طور عمده نظیر "تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور" به زندان محکوم شده‌اند

در مجموع این روزنامه‌نگاران به ۶۰ سال زندان محکوم شده‌اند، هر چند که شماری از آن‌ها با عفو از زندان رهایی یافته‌اند، اما حکم برخی از آن‌ها در دادگاه‌های انقلاب تایید شده است و برخی از آن‌ها منتظر اجرای حکم هستند.

گفته می‌شود این تنها آمار روزنامه‌نگارانی است که وضعیت آن‌ها در رسانه‌ها منعکس شده و به احتمال بسیار شمار این روزنامه‌نگاران زندانی بیش از موارد اعلام شده است.

مجازات‌های تکمیلی "عجیب"

گزارش بخش فارسی فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران می‌افزاید، محاکم قضایی جمهوری اسلامی در صدور رای برای روزنامه‌نگاران، فعالان رسانه‌ای و مدیران رسانه‌ها به مجازات حبس بسنده نکردند و در احکامی عجیب با عنوان "مجازات‌های تکمیلی" حکم به موارد نادری برای اصحاب رسانه دادند. گزارش به برخی از موارد این حکم‌ها اشاره کرده است:

الناز محمدی (روزنامه‌نگار): شرکت در دوره‌های اخلاق حرفه‌ای به صورت فصلی، ممنوعیت معاشرت با روزنامه‌نگاران خارجی، ۵ سال ممنوع‌الخروجی.

نگین باقری (روزنامه‌نگار): شرکت در دوره‌های اخلاق حرفه‌ای به صورت فصلی، ممنوعیت معاشرت با روزنامه‌نگاران خارجی، ۵ سال ممنوع‌الخروجی

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Hinweis: Nur ein Mitglied dieses Blogs kann Kommentare posten.