Donnerstag, 29. Februar 2024

بی‌اعتنایی ایرانیان به انتخابات؛ اصلاح‌طلبان بر سر دوراهی

 

بیش از دوسوم مردم ایران از برگزاری انتخابات خبر ندارند. نظرسنجی‌ها حاکی از بی‌تفاوتی مردم است. مشارکت اصلاح‌طلبان و چهره شاخص آن محمد خاتمی، همچنان در ابهام است. مصطفی تاجزاده می‌گوید "رای نمی‌دهم تا به ابتذال بگویم نه!"

بی‌اطلاعی بیش از دوسوم مردم ایران از زمان برگزاری انتخابات نشان از بی‌تفاوتی آن‌ها به سرنوشت دو مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری دارد. به نظر می‌آید شرکت در انتخابات مسئله مردم ایران نیست و به همین دلیل اصلا با آن درگیر نشده‌اند.

جشنواره موسیقی کوچه بوشهر و لغو اختتامیه: «از هر کوچه‌ای صدای خیام‌خوانی و شروه‌خوانی می‌آمد»

 

سومین دوره جشنواره موسیقی کوچه پس از چند سال توقف قرار بود در تاریخ‌های دوم تا هشتم اسفندماه برگزار شود. جشنواره‌ای که با استقلال بسیار خوب مردم روبرو شده بود اما ناگهان برنامه‌های شب آخر اختتامیه، بدون هیچ گونه توضیحی لغو شد.

جشنواره موسیقی کوچه اولین بار در سال ۱۳۹۶ در بوشهر برگزار شد و پس از برگزاری دو دوره و وقفه‌ای ۴ ساله به علت شیوع بیماری کرونا مدتی برگزار نشد. این جشنواره غیر حکومتی است و برگزارکنندگان آن از مسئولان دولتی نیستند.

Montag, 26. Februar 2024

یش از ۳۰۰ فعال سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایران: در انتخابات «شرکت نمی‌کنیم» و به این «صحنه‌آرایی تن در نمی‌دهیم»

 

بیش از ۳۰۰ تن از چهره‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ایران با امضاء بیانیه‌ای انتخابات پیش‌رو را «صراحتاً در تقابل با حق حاکمیت عمومی مردم و مهندسی‌شده‌» توصیف کرده‌اند و می‌گویند که در آن «شرکت‌ نمی‌کنیم و به این صحنه‌آرایی تن ‌درنمی‌دهیم.»

امضاکنندگان این بیانیه، که در کانال تلگرامی «ایران‌فردا»‌ منتشر شده است، می‌گویند: «دوازدهمین دوره‌‌ انتخابات مجلس در شرایطی برگزار می‌شود که موقعیت و مقام نیمه‌جان نهاد انتخابات، در قیاس با قبل، وضع اسف‌بارتری یافته‌ است.»

Sonntag, 25. Februar 2024

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، به ۱۵ ماه حبس دیگر محکوم شد

 

منابع حقوق بشری گزارش داده‌اند که شکیلا منفرد، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در پرونده‌ای جدید به ۱۵ ماه حبس دیگر و سایر مجازات‌های تکمیلی محکوم شد.

این حکم اواخر دی‌ماه به صورت غیابی و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» صادر شده بود و پس از رد واخواهی، به تازگی قطعی شد و به او در زندان اوین ابلاغ شده است.

مذاکرات حقوق کارگران «بیش از همیشه» به حاشیه رفته است

 

نشست شورای عالی کار کمتر از یک ماه مانده به به پایان سال ۱۴۰۲ برگزار شد اما تاکنون در آن هیچ بحثی در مورد حداقل دستمزد کارگران در سال آینده مطرح نشده است.

خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز یکشنبه، ششم اسفندماه، در گزارشی با بیان اینکه «مذاکرات مزدی بیش از همیشه در حاشیه قرار گرفته است»،‌ نوشت با وجود آنکه به دلیل تورم «افزایش ۱۰۰ درصدی دستمزد باز هم کافی نیست»، اما صولت مرتضوی،‌ وزیر کار، بر افزایش تنها «۲۰ درصد» دستمزد اصرار می‌کند.

Samstag, 24. Februar 2024

ابراهیم فیروزی، نوکیش مسیحی و زندانی سابق عقیدتی روز سه‌شنبه در رباط کریم درگذشت. این نوکیش مسیحی پنجشنبه، سوم اسفندماه در کنار آرامگاه مادرش به خاک سپرده شد. به گفته منابع حاضر در مراسم خاکسپاری، اعضای خانواده آقای فیروی علت درگذشت ایشان را «مرگ در اثر سکته قلبی» عنوان کردند. این شهروند مسیحی ۳۸ ساله بود و بیش از هفت سال به دلیل باور مسیحی و فعالیت صلح آمیز دینی درزندان و تبعید داخلی به سر برده بود. ابراهیم فیروزی حتی در زندان به مقاومت ادامه داده و صدای بی صدایان بود. این شهروند مسیحی در حمایت از دیگر زندانیان بارها در زندان با نوشتن نامه به شدت از مقامات و مسولان انتقاد کرد. آقای فیروزی در یکی از نامه‌هایش در اعتراض به وضعیت بهنام ابراهیم‌زاده، فعال کارگری در زندان، از بی‌عدالتی ساختاری حکومت انتقاد کرد. او در نامه‌اش نوشت «پرسش من این است آیا قوه قضاییه جمهوری اسلامی که سالهاست با زیر پا گذاشتن حقوق بشر، رعایت انصاف و عدالت را در بین اشخاص حکومتی بی‌معنی ساخته‌ است می‌تواند به آنانی که در زندان‌ها مسئولیت تصمیم‌گیری دارند رعایت عدالت را بیاموزد؟» یکی از دلایل عمده دستگیری‌های متعدد آقای فیروزی، پخش کتابمقدس از طرق مختلف، از توزیع نسخه چاپی تا دیجیتالی آن بود. حکومت جمهوری اسلامی طی سالیان گذشته با حمله به منازل مسیحیان و کلیساهای خانگی، کتابمقدس آنها را توقیف کرده و آز ان در محاکم و دادگاه‌ها به عنوان مدرک جرم استفاده می‌کند. این شهروند مسیحی را با اتهاماتی از جمله «توهین به مقدسات» و «تبلیغ علیه نظام از طریق ترویج مسیحیت»، بدون ارایه سند و مدرکی روانه زندان و تبعید کردند. ابراهیم فیروزی همچنین بارها از جنبش‌های مدنی در ایران و آزادی بیان دفاع کرده بود، از پشتیبانی کردن از اعتصابات کامیون‌داران تا اعتراض به مسدود کردن اینترنت. آقای فیروزی در پاییز ۱۳۹۸ پس از آزادی از زندان رجایی شهر، به راسک در استان سیستان و بلوچستان تبعید شد. در زمان تبعید علیرغم اذیت و آزار وزارت اطلاعات، که بارها ابراهیم فیروزی در مورد آن با فرستادن پیام‌های ویدویی سخن گفته بود، به یاری شهروندان راسک شتافت. او با جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای دانش آموزانی که بدون کفش و امکانات کافی و با پای برهنه راهی مدرسه می‌شدند، کفش، کوله پشتی و نوشت‌افزار خرید. این زندانی سابق عقیدتی حتی برای مدارس روستایی اطراف راسک، با کمک مالی جمع‌آوری شده، دست با ساخت سرویس‌های بهداشتی زد. ابراهیم فیروزی، بارها در نوشته‌هایش بر پایداری خویش در ایمان مسیحی، علیرغم فشار شدید بر خود و خانواده اش تأکید کرد و نوشته بود «هیچ چیز، نه تهدید وزارت اطلاعات و نه پول و … وی را از عشق مسیح دور کند.» همزمان برخی از اطرافیان ابراهیم فیروزی مرگ وی را در سی و هشت سالگی «مشکوک» دانسته‌اند. آقای فیروزی علیرغم مسیحی بودن در قبرستان مسلمانان دفن شد. نوکیشان مسیحی علیرغم اینکه اکثریت جمعیت مسیحی ایران را تشکیل می‌دهند، از نظر حکومت به رسمیت شناخته نشده و از اساسی‌ترین حقوق شهروندی محروم هستند.

 

ایمان گلزار، نوکیش مسیحی،که از سه‌شنبه ۲۶ دی‌ماه  ۱۴۰۲ درپی حمله ماموران اطلاعات به منزلش در زندان بود، با قرار وثیقه، تا تشکیل دادگاه به طور موقت از زندان دزفول آزاد شد.

سایت محبت نیوز که اخبار مربوط به مسیحیان را پوشش می دهد، با انتشار این خبر افزود که یک منبع مطلع ضمن تایید این خبر، گفت: «آزادی ایمان گلزار چهارشنبه ۱۸ بهمن ماه  با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان دزفول صورت گرفته است.» این منبع همچنین به محبت نیوز گفته است که «بازجوها این نوکیش مسیحی را در مدت بازداشت به شدت تحت فشار روحی و روانی قرار دادند.»

تحقیقات مرکز حقوق بشر برکلی: بیش از ۱۲۰ ایرانی در جریان اعتراض‌ها بینایی خود را از دست داده‌اند

 

مرکز حقوق بشر دانشگاه برکلی در کالیفرنیا می‌گوید که در پی تحقیقاتش برای اولین بار تأیید می‌کند که در جریان اعتراض‌های ایران بعد از مرگ مهسا امینی، تقریباً« ۱۲۰ نفر» بینایی خود را از دست دادند.

Freitag, 23. Februar 2024

حسین‌ حسین‌پور معترض آسیب‌دیده چشمی به حبس محکوم شد

 

حسین‌ حسین‌پور، معترض آسیب‌دیده کُرد و اهل مهاباد که در جریان جنبش ژن، ژیان، ہازادی، چشم راستش را با شلیک مستقیم ماموران امنیتی از دست داده بود، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به یک سال حبس محکوم شد. او ششمین ماه بازداشت خود را در زندان دو شیراز سپری می‌کند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیراً حسین‌ حسین‌پور، معترض آسیب‌دیده توسط دادگاه انقلاب شیراز بابت اتهام "تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران" به یک سال زندان تعزیری محکوم شده است.

درگذشت ابراهیم فیروزی، نوکیش مسیحی و زندانی سابق عقیدتی


 ابراهیم فیروزی، نوکیش مسیحی و زندانی سابق عقیدتی روز سه‌شنبه در رباط کریم درگذشت. این نوکیش مسیحی پنجشنبه، سوم اسفندماه در کنار آرامگاه مادرش به خاک سپرده شد.

به گفته منابع حاضر در مراسم خاکسپاری، اعضای خانواده آقای فیروی علت درگذشت ایشان را «مرگ در اثر سکته قلبی» عنوان کردند.

این شهروند مسیحی ۳۸ ساله بود و بیش از هفت سال به دلیل باور مسیحی و فعالیت صلح آمیز دینی درزندان و تبعید داخلی به سر برده بود.

ابراهیم فیروزی حتی در زندان به مقاومت ادامه داده و صدای بی صدایان بود. این شهروند مسیحی در حمایت از دیگر زندانیان بارها در زندان با نوشتن نامه به شدت از مقامات و مسولان انتقاد کرد.

Donnerstag, 22. Februar 2024

ممانعت از دفن و عدم تحویل پیکر یک شهروند بهائی در تهران

 

با وجود گذشت هفده روز از زمان درگذشت اسفندیار غضنفری، شهروند بهایی در تهران، هنوز پیکر او به خانواده‌اش برای برگزاری مراسم خاکسپاری تحویل داده نشده است.

 ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پیکر اسفندیار غضنفری، شهروند بهائی تحویل داده نشده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند ضمن تایید این خبر به هرانا اطلاع داد: “علیرغم گذشت هفده روز از زمان فوت آقای غضنفری، شهروند بهائی ساکن تهران، مسئولین از تحویل دادن پیکر او به خانواده‌اش خودداری ورزیده‌اند. تا به حال، تنها مراسم یادبودی توسط خانواده و دوستان داغدارش برپا شده است.”

ناهید خداجو، فعال کارگری، به زندان منتقل شد

 

کانال تلگرام «اتحادیه آزاد کارگران ایران» گزارش داده است که نیروهای حکومتی روز چهارشنبه دوم اسفند به خانه خانم خداجو «یورش» برده و پس از دو ساعت «تفتیش» خانه، این فعال کارگری را بازداشت و به زندان اوین منتقل کرده‌اند.

این منبع گفته که انتقال این کنشگر صنفی به زندان به‌منظور اجرای حکم زندان او صورت گرفته است.

Mittwoch, 21. Februar 2024

علی رمضانی، برنده مدال المپیاد جهانی میکروالکترونیک به ۳ سال و هفت ماه حبس محکوم شد

 

علی رمضانی، پژوهشگر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، عضو تیم ملی المپیاد میکروالکترونیک ایران و برنده مدال المپیاد جهانی میکروالکترونیک، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران مجموعا به سه سال و هفت ماه حبس تعزیری محکوم شد.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی رمضانی به حبس محکوم شد.

عدالت اجتماعی و مسیحیان؛ تلاش برای حقوق برابر و انصاف در جامعه


 اگر وارد بیمارستانی در ایران، در هر شهر کوچک و بزرگ شوید، به بخش نوزادان تازه به دنیا آمده بروید، کافی است که حتی با یکی و دو کلمه در مورد نوزاد به راحتی بتوانیم بگوییم که تحت قوانین جمهوری اسلامی، این نوزادان علیرغم تلاش و استعداد، تا آخر عمر از چه حقوق ابتدایی محروم خواهند بود. چرا چون نوزاد دختر است، یا در خانواده زرتشتی، یهودی و مسیحی، بلوچ، یارسان یا بهایی یا اقلیت دیگر به دنیا آمده‌است…در ایران ما اقلیت به دنیا نمی‌آییم بلکه قوانین ما را اقلیت و عاری از حقوق شهروندی و بشری می‌کند. عدالت اجتماعی درصدد از بین بردن این تبعیض‌ها، و ایجاد برابری حقوق شهروندان و توزیع منصفانه و البته نه یکدست منابع در جامعه است.

Dienstag, 20. Februar 2024

حکم حبس روح الله نخعی، روزنامه نگار اجرا شد

 

حکم دو سال حبس روح الله نخعی، روزنامه نگار به اجرا درآمد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روح الله نخعی، روزنامه نگار راهی زندان شد.

پرتو برهانپور، وکیل دادگستری ضمن انتشار این خبر نوشت: “‏حکم ۲ سال حبس روح الله نخعی، علیرغم اینکه او مشمول بخشنامه عفو اعلامی ۱۴۰۱ میشد، امروز اجرا شد.”

این روزنامه نگار پیشتر با دریافت ابلاغیه ای جهت اجرای حکم حبس احضار شده بود.

روح الله نخعی، از روزنامه نگاران بازداشتی در ارتباط با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، پیشتر توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به اتهام “اجتماع و تبانی” به دو سال حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به هفت ماه حبس محکوم شد. این حکم اوایل اردیبهشت ماه سال جاری، در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی دو سال حبس برای وی قابل اجرا خواهد بود.

تالش؛ بازداشت رحمان زحمتکش پس از دعوت مردم به بایکوت انتخابات

 

رحمان زحمتکش، فعال اجتماعی اهل شهرستان تالش استان گیلان، پس از ابراز نظر درباره انتخابات اسفند ماه مجلس جمهوری اسلامی ایران، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد. وی در جنبش ژن، ژیان، ئازادی، نیز بازداشت شده بود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز پنج‌شنبه ٢۶ بهمن ماه ۱۴۰۱ (١۵ فوریه ٢٠٢٣)، رحمان زحمتکش، اهل روستای "خرجگیل" بخش اسالم از توابع تالش، بازداشت شده است.

رحمان زحمتکش (کوهیار)، پس از بازداشت در منزل والدین خود در روستای محل سکونتشان، توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران به مکان نامعلومی منتقل شده است.

قوچان؛ صدور حکم ۱۵ سال حبس برای محمدعلی وحدتی معترض ۶۵ ساله کُرد

 

محمدعلی وحدتی، شهروند ۶۵ ساله کُرد و اهل قوچان خراسان رضوی، به دلیل آنچه "اعتراض به کشتار" در جنبش ژن، ژیان، ئازادی عنوان شده، به ۱۵ سال حبس محکوم و جهت اجرای حکم مذکور بازداشت شد.
بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ (۱۷ فوریه ۲۰۲۴)، محمدعلی وحدتی، شهروند ۶۵ ساله کُرد و اهل قوچان از توابع استان خراسان رضوی جهت سپری نمودن دوران محکومیت ۱۵ ساله خود بازداشت و به زندان مرکزی مشهد (وکیل‌آباد) منتقل شده است.

Montag, 19. Februar 2024

متن نامه شماری از خانواده‌های دادخواه ژن ژیان ئازادی در کُردستان به کنفرانس امنیتی مونیخ

 

دستکم ۱۵ خانواده دادخواه کُردستان در یک نامه جمعی از طریق مسیح علینژاد به کنفرانس مونیخ از آنها خواستند که "نسبت به اعدام‌های جمهوری اسلامی و تروریسم دولتی در ایران موضع قهری خود را اجرایی کنند". 

پدر ژینا امینی نیز در جریان برگزاری این کنفرانس در پیامی جداگانه به مسیح علینژاد خواستار توجه به ممنوعی الخروجی خانواده ژینا امینی در جریان اهدای جایزه ساخاروف شده بود.

سپیده قلیان به کنفرانس مونیخ: انقلاب فراز و فرود دارد، جنبش زن زندگی آزادی نمی‌خوابد

 

در کنفرانس امینتی مونیخ پیامی از سپیده قلیان، فعال زندانی محبوس در زندان اوین توسط مسیح علینژاد روزنامه‌گار و فعال حقوق بشر قرائت شد که وی در بخشی از پیام رو به جامعه جهانی می‌گوید جنبش زن زندگی آزادی (ژن ژیان ئازادی) به این زودی‌ها نمی‌خوابد و انقلاب‌ها فراز و فرود دارند.
در بخش دیگری از این نامه سپیده قلیان به سرکوب‌های شدید در ایران اشاره کرده است و اعلام کرده است "ما در حال سرکوب بیشتر هستیم، چون در حال مقاومت بیشتر هستیم".

بازار پررونق فیلترشکن گران در ایران؛ استفاده دوسوم کاربران

 

افزایش قیمت فیلترشکن در ایران با بازار پررونق‌تر آن همراه است. گردش مالی سالانه این بازار در سال گذشته حدود ۳۰هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. ایران سومین کشور متضرر از فیلترینگ است

در بازار پررونق وی‌پی‌ان و فیلترشکن ایران اعداد و ارقام بزرگی جابه‌جا می‌شوند. با این‌که قیمت فیلترشکن‌ها به طور چشمگیری رو به افزایش گذاشته است، اما روز به روز شمار بیشتری از کاربران به خرید آن روی می‌آورند. این در حالی است که مسئولان مدام بر جرم بودن ارائه و فروش فیلترشکن‌ها تاکید می‌کنند.

گزارش سالانه از وضعیت مسیحیان ایران: ادامه سرکوب، تشدید دستگیری‌ها و تفتیش عقاید

 

سازمان «ماده ۱۸»، ششمین گزارش سالانه خود در مورد وضعیت مسیحیان ایران را با همکاری سه سازمان جهانی مسیحی، «ام ای سی»، «درهای باز» و «همبستگی جهانی مسیحی»، روز دوشنبه، ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲، منتشر کرد.

عنوان این گزارش، در کنار «نقض حقوق مسیحیان در ایران»، «قربانیان پنهان» (Faceless Victims) ذکر شده چراکه بسیاری از مسیحیان به ویژه نوکیشان که قربانی سرکوب قرار می‌گیرند به دلایل مختلفی از جمله مسایل امنیتی برای خود و خانواده، ترجیح می‌دهند، «ناشناس» بمانند.

Sonntag, 18. Februar 2024

قتل کارگر شهرداری در تهران به «تصور اهانت» به تزئینات سالگرد ۲۲ بهمن؛ «نتیجه عمل به دستور آتش به اختیار»

 

قتل یک کارگر شهرداری در حین تمیز کردن خیابانی در تهران در دهه فجر به «تصور» اینکه او در حال «توهین» به آذین‌بندی‌های سالگرد ۲۲ بهمن است، موجی از تاثر و خشم را به همراه داشته است. اتفاقی که به عنوان نمونه‌ای از «تبعات خطرناک» دستور «آتش به اختیار» رهبر جمهوری اسلامی ایران تعبیر شده است.

کاربران شبکه‌های اجتماعی هم در واکنش به این اتفاق، نظراتشان را با هشتگ «پاکبان پل نیایش» منتشر کردند.

رسانه‌های ایران دیروز،‌ شنبه ۲۸ بهمن ماه از بازداشت راننده‌ای که این کارگر شهرداری را از روی پل به وسط بزرگراه نیایش انداخته بود،‌ خبر دادند. پلیس جنایی تهران پس از یک هفته این شخص را از روی پلاک خودرو شناسایی و بازداشت کرد.

این فرد پس از بازداشت گفت که هنگام عبور از این مسیر فکر کرده افرادی دارند پرچم‌های نصب شده به مناسبت دهه فجر را «سرقت می‌کنند یا می‌خواهند به آنها اهانت کنند».

۱۶ رزیدنت پزشکی در یک سال اخیر «خودکشی کردند»

 

رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران از خودکشی منجر به مرگ ۱۶ دستیار پزشکی (رزیدنت) طی یک سال گذشته خبر داد.

وحید شریعت روز یک‌شنبه ۲۹ آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوزی اسلامی، ایرنا، با استناد به آمار سازمان نظام پزشکی ایران اعلام کرد که «در یک سال گذشته ۱۶ دستیار تخصصی خودکشی کرده‌اند.»

Freitag, 16. Februar 2024

جوانرود؛ بازداشت یک کودک دیگر به دلیل شادی پس از باخت تیم فوتبال ایران

 

محمد محمودی کودک ۱۶ ساله اهل جوانرود به دلیل هرآنچه ابراز شادی و خوشحالی پس از شکست تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران مقابل تیم ملی قطر عنوان شده بازداشت شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، صبح روز چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ (۱۴ فوریه ۲۰۲۴)، نیروهای اداره اطلاعات در جوانرود محمد محمودی کودک ۱۶ ساله را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.

یک زن با اتهام مواد مخدر در قزوین «اعدام» شده است

 

رسانه‌های حقوق بشری اعلام کردند که یک زن با هویت «هاجر اتابکی» بابت اتهامات مربوط به «مواد مخدر» در زندان قزوین «اعدام» شده است.

سازمان حقوق بشر ایران خبر داده که حکم اعدام خانم اتابکی روز ۳۰ دی «در سکوت خبری» به اجرا درآمده است.

خسرو علیکردی، وکیل حقوق بشر، راهی زندان می‌شود

 

خسرو علیکردی، وکیل دادگستری، اعلام کرد که روز شنبه ۲۸ بهمن بابت یک سال حکم حبس راهی زندان خواهد شد.

آقای علیکردی این خبر را در ویدئویی که روز جمعه، ۲۷ بهمن منتشر کرده، اعلام کرده است.

موج تازه بازداشت گروهیِ فعالان سیاسی و مدنی در آذربایجان

 

منابع حقوق بشری از موج تازه بازداشت گروهی فعالان سیاسی و مدنی در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی ایران خبر می‌دهند.

به گزارش انجمن «دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران» (آداپ)، دور تازه بازداشت‌ها در این منطقه از ۱۶ بهمن آغاز و اتهام تفهیم‌شده به بیشتر بازداشت‌شدگان که به‌صورت شفاهی به آن‌ها ابلاغ شده، «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت داخلی» بوده است.

عبدالحمید: اختلاس‌‌کنندگان گفتند التزام به ولایت فقیه دارند

 

عبدالحمید در خطبه‌های نماز جمعه زاهدان گفت اختلاس‌ها توسط افرادی انجام می‌شود که گفته‌اند "التزام به ولایت فقیه دارند" و این امر مبارزه با فساد را پیچیده کرده است. این روحانی سنی با دخالت نظامیان در سیاست مخالفت کرد.

مجتبی کشاورز، نوکیش مسیحی و زندانی سابق عقیدتی در آستانه دیپورت از ترکیه به ایران

 

مجتبی کشاورز، نوکیش مسیحی و زندانی سابق عقیدتی از نهم بهمن ماه در دوزچه ترکیه بازداشت شده و در آستانه دیپورت به ایران است. بازگرداندن آقای کشاورز به ایران، می‌تواند منجر به زندانی شدن این شهروند مسیحی شود.

Donnerstag, 15. Februar 2024

کیوان رحیمیان، شهروند بهایی به ٩ سال حبس محکوم شد

 

کیوان رحیمیان، شهروند بهایی و مدرس دانشگاه بهاییان که در حال حاضر در زندان به سر می‌برد، توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران در مجموع به ٩ سال حبس و مجازات تکمیلی محکوم شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، کیوان رحیمیان، شهروند ۵٨ ساله بهایی، توسط شعبه ١۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام "فعالیت آموزشی ضداسلام" به ۵ سال حبس و در خصوص اتهام "اجتماع و تبانی ضد امنیت کشور" به تحمل ٤ سال حبس محکوم شد.

در نشست «اوپن دورز» در بروکسل،از اتحادیه اروپا خواسته شد از مسیحیان جفادیده پشتیبانی کند

 

به مناسبت انتشار گزارش سالانه سازمان جهانی مسیحی «اوپن دورز» یا «درهای باز» در مورد وضعیت مسیحیان جفادیده، نشستی در پارلمان اروپا، روز چهاشنبه، ۲۵ بهمن ماه، با حضور نمایندگانی از این نهاد مسیحی، سفیر ویژه اتحادیه اروپا برای ارتقا و حمایت از آزادی دین، فعالان مسیحی از کشورهای یمن و سودان، و نمایندگانی از پارلمان اروپا، در بروکسل برگزار شد.

Mittwoch, 14. Februar 2024

دستکم سه تجمع اعتراضی برگزار شد

 

خبرگزاری هرانا – امروز چهارشنبه بیست و پنجم بهمن ماه، گروهی از کارگران کارخانه گروه ملی فولاد ایران در اهواز و جمعی از مالباختگان بهمن موتور در تهران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تجمع زدند. همچنین روز گذشته، جمعی از کشاورزان در یکی از خیابان های اصفهان با برگزاری تجمعات اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، امروز چهارشنبه بیست و پنجم بهمن ۱۴۰۲، شماری از کارگران گروه ملی فولاد ایران در اهواز، در اعتراض به مطالبات خود از انجام فعالیت های روزانه خود امتناع کرده و در محل کار خود دست به تجمع زدند.

مینا کرمی، شهروند بهائی بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد

 

خبرگزاری هرانا – مینا کرمی، شهروند بهائی ساکن شیراز، روز سه شنبه بیست و چهارم بهمن ماه جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان عادل آباد شیراز منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مینا کرمی، شهروند بهائی ساکن شیراز جهت اجرای حکم حبس بازداشت شد.

محکومیت ۴ شهروند بلوچ به اعدام؛ اتهام "بغی" به دو زندانی زن

 

چهار شهروند بلوچ به نام‌های عیدو شه‌بخش، عبدالغنی شه‌بخش، عبدالرحیم قنبرزهی گرگیج و سلیمان شه‌بخش، توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام "بغی" به اعدام محکوم شدند. پخشان عزیزی و وریشه مرادی، فعال کرد نیز به "بغی" متهم شد.

سازمان حقوق بشری "هه‌نگاو" از صدور حکم اعدام علیه چهار شهروند بلوچ و اتهام "بغی" علیه یک روزنامه‌نگار و مددکار اجتماعی کرد خبر داد.

حکم یک سال حبس توماج صالحی به‌دلیل افشاگری درباره «شکنجه در زندان» تایید شد

 

وکیل توماج صالحی اعلام کرد که حکم یک سال حبس این خواننده معترض از سوی دادگاه تجدیدنظر اصفهان تایید شده است.

این حکم پس از انتشار ویدئویی از سوی صالحی که در آن شکنجه‌ شدنش در زندان را شرح می‌داد، صادر شد.

Dienstag, 13. Februar 2024

دستمزد شاغلان و بازنشستگان "هزینه یک هفته را تامین می‌کند"

 

دستمزد بازنشستگان بنا بر داده‌های رسمی، تنها کفاف یک هفته یک خانواده متوسط را می‌دهد. عیدی آنها به قدری ناچیز است که تنها می‌توان با آن چهار کیلو گوشت خرید. حداقل دستمزد کارگران نیز به زحمت به هزینه یک‌سوم ماه می‌رسد.

خبرگزاری ایلنا در گزارشی در روز ۲۳ بهمن نوشت، بیش از ۶۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی در ایران با حقوقی زیر ۹ یا حتی هشت میلیون تومان زندگی می‌کنند. با این حقوق شاید بتوان "یک هفته" زندگی کرد.

Montag, 12. Februar 2024

فرزند یکی از فعالان زن زندانی همراه با یک دختر دیگر در قزوین «مفقود شده‌اند»

 

وضعیت آیدا مرادبهروزی و هستی محمدحسینی، دانش‌آموزان مفقودشده در قزوین، هم‌چنان نامعلوم است و بی‌خبری از آن‌ها ادامه دارد. خانم مرادبهروزی فرزند یکی از فعالان زن زندانی به خاطر مخالفت با حجاب اجباری است.

نظرسنجی "گمان": ۷۷ درصد مردم ایران در انتخابات شرکت نمی‌کنند

 

طبق نظرسنجی مؤسسه "گَمان"، بیش از سه‌چهارم مردم ایران در انتخابات مجلس شرکت نمی‌کنند و در صورت برگزاری یک رفراندوم، رأی حدود ۷۵درصد پاسخ‌دهندگان "نه به جمهوری اسلامی" است. همچنین ۳۸درصد از زمان انتخابات اطلاع نداشته‌اند.

گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان (گَمان) از ۱۱ تا ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ به مدت هشت روز یک نظرسنجی با عنوان "نگرش ایرانیان به انتخابات ۱۴۰۲" انجام داده است.

این مؤسسه پژوهشی غیرانتفاعی، مستقل و ثبت‌شده در هلند نتایج این گزارش را بر مبنای نمونه آماری متوازن‌شده انتشار داده که شامل ۵۸هزار و ۱۵ پاسخ‌دهنده از داخل ایران است.

دانشگاه بهشتی؛ احضار گروهی دانشجویان به دلیل انتشار بیانیه اعتراضی

 

پس از انتشار بیانیه‌ای اعتراضی در مورد اخراج یکی از اساتید به نام احمد شکرچی، تعدادی از دانشجویان دانشگاه بهشتی به حراست این دانشگاه احضار شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گروهی از دانشجویان دانشگاه بهشتی به دلیل انتشار بیانیه ای اعتراضی به حراست این دانشگاه احضار شدند.

پس از اخراج دکتر شکرچی از دانشگاه بهشتی و تمدید نشدن قرارداد او از سوی هیئت جذب دانشگاه، دانشجویان این دانشگاه با انتشار بیانیه‌ای اعتراض خود نسبت به این اقدام را نشان دادند. در همین راستا حراست این دانشگاه در تماس‌ های مکرر با دانشجویانی که اقدام به امضای این بیانیه کرده بودند، آنها را به ساختمان دفتر حراست «همراه با پدر و مادر» احضار کرده است.

یکی از دانشجویان دلیل احضارها را انتشار بیانیه در رسانه‌ های خارج از کشور عنوان کرد و گفت: حراست دانشگاه بهشتی با پرینت گرفتن از بیانیه مذکور با تک تک دانشجویانی که بیانیه را امضا کرده‌ اند، تماس گرفته و آن‌ها را مجبور به اقرار درباره این موضوع کرده‌ اند که چه کسی بیانیه را نوشته است. همچنین برخی دانشجویان که احضار شده و ترم آخر هستند، تهدید شده‌ اند که اگر اقرار نکنند، ممکن است به تحصیلشان لطمه وارد شود.

در قسمتی از این بیانیه که پس از اخراج دکتر شکرچی منتشر شد، آمده است: «گروه علوم اجتماعی شهید بهشتی در کمتر از چهار سال، با اخراج دو استاد روبرو شده است. هیچ توضیحی دربار علت و مراحل اتخاذ این تصمیمات به دانشجویان داده نشده است و ما امروز خواستار آنیم که با شفافیت کامل، درباره این قطع همکاری‌های ناعادلانه پاسخ محکمه‌پسندی به ما داده شود. در غیر این صورت این ظلمی است که به همه ما روا داشته شده و محیط گروه ما را بسته‌تر، بی‌رمغ‌‌تر و تک قطبی‌تر از قبل کرده است.»

دادسرای اوین؛ جلسه بازپرسی پخشان عزیزی برگزار شد

 

جلسه بازپرسی پخشان عزیزی، شهروند اهل مهاباد، در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای اوین برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کردپا، جلسه بازپرسی پخشان عزیزی برگزار شد.

در جریان این جلسه که اخیرا در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای امنیت اوین برگزار شد، خانم عزیزی از بابت اتهاماتی همچون عضویت در جمعیت های معارض کشور به دفاع از خود پرداخت.

گفته میشود، پرونده وی با صدور کیفرخواست به شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری ارجاع داده شده است.

پخشان عزیزی در تاریخ سیزدهم مرداد سال جاری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

او مدت ها از حق دسترسی به وکیل و امکان ملاقات با خانواده خود محروم ماند و نهایتا پس از چهار ماه بازجویی به بند زنان این زندان انتقال یافت.

پخشان عزیزی پیش از این نیز سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است. وی در تاریخ بیست و پنجم آبان‌ ١٣٨٨ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چهار ماه با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

۱۱۰ فعال اصلاح‌طلب می‌گویند انتخابات مجلس آزاد نیست، اما در آن شرکت می‌کنند

 

۱۱۰ فعال سیاسی اصلاح‌طلب می‌گویند از آنجایی که کاهش مشارکت انتخاباتی به مسائلی چون تشدید «تهدیدها» و «تحریم‌ها» علیه جمهوری اسلامی می‌انجامد، در انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش رو شرکت می‌کنند.

تجمعات علیه جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف جهان، همزمان با ۲۲ بهمن

 

گروه‌های متعددی از ایرانیان در شهرهای مختلف جهان روز یکشنبه ۲۲ بهمن تجمعاتی علیه جمهوری اسلامی و همچنین در مخالفت با اعدام برگزار کردند.

لندن، پاریس، برلین، هامبورگ، استکهلم و کپنهاگ از جمله شهرهای اروپایی بودند که تجمعات اعتراضی علیه جمهوری اسلامی در آنها برگزار شد.

دایی مهسا امینی در دادگاه انقلاب «به بیش از ۵ سال زندان» محکوم شد

 

یک رسانه حقوق بشری گزارش داد که صفا عائلی، دایی مهسا امینی در دادگاه انقلاب شهر سقز به بیش از ۵ سال زندان و دیگر مجازات‌های تکمیلی نظیر منع خروج از کشور برای دو سال محکوم شده است.

Sonntag, 11. Februar 2024

رئیسیان در مورد درخواست مرخصی از سوی موکل خود نیز گفت: «مشکل ما مرخصی و این قبیل مسائل نیست، مساله اصلی پرونده قبلی ایشان است که مربوط به سال ۱۴۰۱ می‌شود، حکم اخیر مربوط به پرونده ۱۴۰۲ و فایل تصویری است که ایشان منتشر کرد.» به گفته او، بازداشت قبلی این خواننده، بازداشت موقت بود و قرار وثیقه برای او در جریان بازداشت دوم مجددا تبدیل به قرار بازداشت شده است. توماج صالحی، رپ‌خوان زندانی، ۲۷ آبان امسال‌ «پس از تحمل ۲۵۲ روز زندان انفرادی، و مجموعاً یک سال و ۲۱ روز حبس» به قید وثیقه آزاد شد اما تنها ۱۲ روز بعد و پس از انتشار ویدئویی که در آن شکنجه‌ شدنش در زندان را شرح می‌داد، با «ضرب‌وشتم» بازداشت شد. او در این ویدئو با شرح شکنجه‌های اعمال شده در زندان گفت که به این دلیل از مسئولان زندان و رسانه‌های نزدیک به حکومت شکایت کرده است. پس از انتشار این ویدئو و بازداشت دوباره صالحی، امیر رئیسیان ۱۱ دی‌ماه در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت این خواننده در پرونده جدیدی که علیه‌اش گشوده شده به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به «یک سال حبس و دو سال ابطال گذرنامه و شرکت در دوره مدیریت رفتار و مهارت دانش» محکوم شده است.

 

وکیل سعید عزیزی، شهروند ایرانی‌ سوئدی، که اخیرا در جریان سفری به تهران بازداشت شد می‌گوید که او به پنج سال حبس محکوم شده است. سوئد پیشتر بازداشت او را «بی‌دلیل» خوانده و خواستار آزادی او شده بود.

فقدان ایمنی کار به مصدومیت چهار کارگر انجامید

 

امروز یکشنبه بیست و دوم بهمن، در سایه فقدان ایمنی محیط و شرایط نامناسب کار، چهار کارگر شاغل در یک واحد صنعتی در زنجان دچار مصدومیت شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، آتش سوزی در یک واحد صنعتی در زنجان به مصدومیت چهار کارگر منجر شد.

رئیس اورژانس پیش‌ بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: این حادثه امروز یکشنبه بیست و دوم بهمن ماه، در جاده ماهنشان در سه راهی مهرآباد به وقوع پیوست که ۲ دستگاه آمبولانس به محل حادثه اعزام شدند.

داریوش تقی لو افزود: آتش سوزی در این واحد صنعتی، مصدومیت چهار کارگر را در پی داشت که یک نفر از آنها بر اثر آسیب چشمی به بیمارستان “ولی عصر” منتقل شد.

ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.

آبرام پیلی: برقراری جمهوری اسلامی تنها خشونت و فساد به همراه داشته است

 

همزمان با چهل و پنجمین سالگرد وقوع انقلاب اسلامی، معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران حکومت استقرار یافته پس از این انقلاب را رژیمی خواند که به جای استقبال از صلح و رفاه، فقط خشونت و فساد در داخل و خارج از ایران به همراه داشته است.

Samstag, 10. Februar 2024

۲۰۰ ساعت پس از انقلاب، دردنامه مسیحیان آغاز شد

 

کمتر از ۲۰۰ ساعت یا هشت روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مسیحیان به ویژه نوکیشان، هدف حمله اسلام‌گرایان  قرار گرفتند و گلوی کشیش کلیسای اسقفی (انگلیکن) را در شیراز بریدند. قتل ارسطو سیاح، آغاز غارت و توقیف اموال متعلق به کلیساها و اذیت و آزار شهروندان مسیحی به ویژه نوکیشان بود. بسیاری از آنها تا به امروز، برای حفظ هویت خود پایداری کرده و متحمل بهای سنگینی شده‌اند.

Donnerstag, 8. Februar 2024

دهگلان؛ بازداشت دو شهروند پس از حضور در منزل خانوادگی محمد فرامرزی

 

زبیر حسین‌پناهی و عباس حسین‌پناهی دو شهروند کُرد اهل دهگلان (دیولان) پس از حضور در منزل پدر و مادری محمد فرامرزی، زندانی سیاسی اعدام شده، با توسل به خشونت توست نهادهای امنیتی بازداشت شدند.